Policajci oslobođeni optužbi hoće natrag na posao

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci oslobođeni optužbi hoće natrag na posao

Dvojica bivših policajaca iz stanice u Merošini, nakon 6 godina suđenja zbog optužbi da su nezakonito prijavljivali prebivališta Albancima u toj opštini, oslobođeni su krivice i traže da se vrate na posao sa koga su otpušteni ubrzo nakon podizanja optužnice.

Tadašnji zamenik komandira merošinske policije Radivoje Radenković i policajac Dragan Kocić kažu da im je za vreme trajanja sudskog postupka naneta ogromna šteta i narušen ugled zbog, kako tvrde, tadašnje dnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << politike i, u to vreme, ministra policije Ivice Dačića koji je njihovim privođenjem smanjio pritisak javnosti zbog prijavljenih Albanaca u ovoj opštini, iako su im to Zakon i Ustav Srbije omogućili.

Zbog lažnog postupka, a što je konačno i sud utvrdio pravosnažnim rešenjem, dobili smo prestanak radnog odnosa pre dokazane krivice. Sada, nakon oslobađajuće presude, u policiji ne žele da nas vrate na posao – tvrdi Radenković.

Dodaje i da je tokom dokazivanja svoje nevinosti njegova porodica ostala bez ikakvih primanja.

Školujem dva studenta. Samo mi znamo kroz šta smo sve prošli da bi došli do istine. Tražimo prava kao i svi ostali građani Srbije i hoćemo da se vratimo na posao koji nam je prestao 2011. godine na osnovu optužnog predmeta – priča Radenković za "Južne vesti“.

Dodaje i da su dvojica policajaca, Jovica Jovanović i Saša Mitić koji su zajedno sa njima uhapšeni 2010. godine, a potom oslobođeni optužbi, naknadno vraćeni na posao, što sada od države i MUP-a traže i ova dvojica bivših policajaca.

Četvorica optuženih policajaca su tada prvobitno osuđeni, a najveću kaznu od 3 godine i 5 meseci zatvora dobio je Radenković.

Lažni pasoši su kasnije poništeni, policajci su pravosnažno oslobođeni svih optužbi, a samo dvojica od njih vraćeni su na posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.