Policajci od jutra do mraka u školama

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2023, 15:07

Policajci od jutra do mraka u školama

Zbog bezbednosti učenika i zaposlenih u školama, kao i zbog očuvanja mira i sigurnosti svih građana, Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da od ponedeljka 8. maja u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji bude pojačano prisustvo policije tokom trajanja nastave.

Iz niške gimnazije “Svetozar Marković” potvrdili su da se od jutros dva policijska službenika nalaze u školi i da će tu biti do večernjih sati.

Predstavnici policije došli su jutros, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predstavili se i naveli da su raspoređeni da budu kod nas. Ništa zvanično nama nije stiglo dokle će trajati, ali, evo od danas se sprovodi - rekli su iz niške gimnazije.

Major policije Danijela Ostojić rekla je da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u narednom periodu, intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice, sa ciljem podizanja bezbednosne kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ministarstvo još jednom apeluje na sve građane da sačuvamo razumnost i stabilnost pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija. Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama - rekla je Ostojić.

Major policije Danijela Ostojić; foto: MUP Republike Srbije Major policije Danijela Ostojić zaključila je da je nakon dva tragična događaja koja su pogodila Srbiju, prijavljeno više od 120 slučajeva pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koje prema njenim rečima, dodatno unose nemir i strah.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.