Pola veka vlasotinačke gimanizije

Izvor: juGmedia, 08.Dec.2012, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola veka vlasotinačke gimanizije

VLASOTINCE – Učenici i profesori vlasotinačke gimnazije „Stevan Jakovljević“ proslavili su danas 50. rođendan svoje škole i među brojnim zvanicama posebno uvažili bračni par Ljiljanu i Sinišu Pavića, uručivši im zahvalnicu za donirani razglas od dve hiljade evra.

“Ova mladost i lepota vratile su me u neka davna i divna vremena. U Beogradu sam pre mnogo godina, upoznao jednu Vlasotinačku gimnazijalku koja je sa sobom u veliki grad ponela sve ono lepo što ova sredina >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nosi sa sobom. To je moja supruga Ljiljana”, rekao je slavni scenarista kome su Vlasotince i Vlasotinčani bili inspiracija za neke od najboljih tekstova koje je napisao.

“Dovoljno smo stari da posedujemo zrelost i iskustvo, a ipak i dovoljno mladi i puni želje i elana da sadašnjim i budućim generacijama budemo dobra osnova za dalje životne uspehe”, kazao je pozdravljajući prisutne direktor vlasotinačke gimnazije Živan Šušulić.

“Godine trajanja dokaz su da ste uspešno radili i ja vam želim da i dalje trajete negujući dobre ljude, uspešne u svojim kasnijim profesijama koji će s ponosom pričati da su bili đaci ove škole”istakao je pomoćnik ministra nauke, prosvete i tehnološkog razvoja Zoran Kostić koji je primio i zahvalnicu gimnazije upućenu tom ministartsvu.

Takvo priznanje pripalo je i lokalnoj samoupravi.

“Kao predsednik opštine, sa svojim saradnicima, činim sve što mogu da  vlasotinačka gimnazija ima što bolje uslove za rad i boravak njenih učenika i profesora. Pomagali smo do sada, činićemo to i u buduće”, istako je predsednik opštine Nebojša Stojanović.

Učenici gimnazije priredili su jednočasovni program pod nazivom Đački razgovori u kome su pevali, recitovali i pripovedali na maternjem, ali i na stranim jezicima.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.