Izvor: JUGpress.com, 24.Jun.2023, 16:41

Pokret mladih Niša organizovao je akciju “Razgovor sa mladima” u centru grada 

NIŠ

Pokret mladih Niša organizovao je akciju “Razgovor sa mladima” u centru grada.

“Cilj akcije je da u direktnom razgovoru sa našim vršnjacima otvorimo sve teme koje se tiču mladih. Akcija je osmišljena tako da su mladi popunjavanjem ankete zajedno sa aktivistima Pokreta mladih Niša iskazali svoj stav o problemima sa kojima se mladi susreću”,  kaže Lana Bogosavljević iz Pokreta mladih Niša.

“Aknetirano je 80-ak mladih ljudii, istakli su mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << problema, ali posebno ističu:

Male stipendije za vreme studiranja, nezaposlenost nakon završetka fakulteta i partokratiju koja je sve prisutnija.

72% anketiranih je reklo da ne vidi perspektivu u Nišu, 50% njih bi da se seli u Beograd, a 50% bi da ide iz zemlje.

55% anketiranih smatra da se do posla u javnom sektoru može doći jedino uz partijsku knjižicu.

Čak 80% anketiranih je pozitivno ocenilo buđenje studenata uz parolu “Studenti ne ćute” i njihovo učešće na protestima “Srbija protiv nasilja”, koji se održavaju širom Srbije.

I danas će aktivisti Pokreta mladih Niša biti u 17 sati ispred Pravnog fakulteta u ovom gradu, gde se okupljaju studenti u znak protesta protiv nasilja”, zaključuje Lana Bogosavljević iz Pokreta mladih Niša. (kraj) PM/ SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.