Pokrenuta inicijativa za isplatu zaostalih plata

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta inicijativa za isplatu zaostalih plata

NIŠ - Skupština grada usvojila je inicijativu kojom predlaže Vladi Srbije da pronađe mogućnosti za izmirenje obaveza prema radnicima privatizovanih društvenih preduzeća.

U obrazloženju inicijative se navodi da je reč o radnicima čija su preduzeća privatizovana ili su otišla u stečaj, a većina radnika nije uspela da naplati potraživanja i sa izvršnim sudskim presudama u njihovu korist. 

Bez posla i neisplaćenih zarada ostalo je oko 4.000 radnika kojima se duguje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << oko dve milijarde dinara, navodi se u obrazloženju inicijative koju su odbornici usvojili.

Radnici koji potražuju zaostale plate pozdravili su odluku Skupštine i naglasili da im svaka podrška znači. Međutim, bivši radnici Elektronske, Mašinske i ostalih preduzeća najavili su da će već u ponedeljak tražiti da odluka Skupštine bude izmenjena.

Zaposleni kažu da je u inicijativi pogrešno navedeno da plate treba da budu isplaćene radnicima privatizovanih društvenih firmi, već je moralo da bude napisano da zaostale zarade treba da budu isplaćene radnicima društvenih firmami koje se nalaze u postupku reorganizacije ili restrukturiranja.

Bivši radnici nekadašnjih niških privrednih giganata okupiće se u ponedeljak u 10 časova ispred Gradske kuće kako bi zatražili izmenu skupštinske inicijative.

Ovom prilikom oni će ponovo zatražiti da do isplate zaostalih plata budu oslobođeni plaćanja komunalnih troškova.

                                                         (Kraj)mia/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.