Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2023, 19:18

Pokloni za prvu bebu proleća –  Idu

NIŠ

Najmlađi član porodice Jovanović u Gradskoj opštini Crveni krst – Ida, izabrala je najlepši dan da dođe na svet i obraduje svoje roditelje. Rodila se na dan kada dolazi proleće, 22.marta i prva je prolećna beba na teritoriji ove opštine koja već devet godina daruje prvu bebu koja se rodi u vreme dolaska proleća. Možda je datum rođenja i odredio ime male devojčice jer, kažu oni koji se time bave, devojčica koja ponese ime Ida puna je energije, baš kao što prolećno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sunce donese novu energiju prirodi.

                     „Gradska opština Crveni Krst posebno neguje naše stare običaje a ovom akcijom na simboličan način proslavljamo susret zime i proleća. Proleće nam donosi sunce koje je simbol života,  kao što je rođenje deteta novi život“, kazao je dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni krst koji je  porodici Jovanović uručio  100.000 dinara pomoći za rođenje bebe a od ovih para Idini roditelji nabaviće opremu koja im nedostaje.

                     Maloj Idi je ovog puta dodeljen i zlatnik sa likom cara Konstantina.

                       „Svaka pomoć znači, pogotovo novčana, mislim da ćemo pametno da iskoristimo novac koji smo dobili od Gradske opštine Crveni Krst“, kazala je  majka male Ide Jovana.

                       Ida ima i stariju sestru,  Višnju sa kojom se, kažu roditelji, dobro slaže. Od Ide je starija samo 21 mesec. Starija devojčica pomaže mami oko bebe i igra se sa njom. Idina sestra je dobila slatkiše, a mama zahvalnicu.

                      U GO Crveni krst su takođe svi zadovoljni jer svaka nova beba koja se rado obraduje ne samo roditelje već i njih budući da se u ovoj gradskoj opštini vodi računa o natalitetu. Majke koje žive na teritoriji GO Crveni Krst sa dvoje ili više dece dobijaju na početku i na kraju godine finansijsku pomoć. Oko 300 porodica na teritoriji ove opštine je sa troje ili više dece, a preko 200 porodica čine samaohrane majke sa decom.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.