Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2023, 19:05

Pogačicama renoviraju sportske terene

NIŠ

Da lokalnoj zajednici građani i te kako mogu da pomognu  samo je potrebno da se uključe u neku od akcija potvrdilo se još jednom. Upravi u rukama građana je mogućnost da se renoviraju dva teniska terena, „Kocke“ na Bulevaru Nemanjića i  „Tutino“ na Vizantijskom bulevaru. Sve što je potrebno i zahteva se od gražana koji se žele da se uključe u ovu akciju je da za doručak kupuju pogačice u Žitopekovim pekarama, a od sveke kupljena pogačice pet dinara odlazi na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << račun Lokalne fondacije Niš koja će uz podršku građana renovirati ove terene.

                                    „Tokom tri meseca, od 20. aprila do 20. jula, po pet dinara od svake prodate pogačice u Žitopekovim maloprodajnim objektima u Nišu ići će Lokalnoj fondaciji Niš, koja i kroz ovu akciju nastavlja sa prikupljanjem sredstva za razvoj lokalne zajednice“, kažu u Fondaciji i dodaju  „svaka pogačica daje nadu, da skockamo Kocku i Tutino zajedno! Podržite inicijativu, uživajte u ukusnim pogačicama i pomozite svojoj lokalnoj zajednici!“

                                     Nišlijama koje se uključe u ovu akciju pruža se na ovaj način mogućnost da pomognu lokalnoj zajednici u kojoj žive i stvore bolje uslove za bavljenje sportom, a sve to znači jedno zdravi stilovi života.

                                     „Želimo da svi zajedno, korak po korak, ulepšavamo i uređujemo grad, da živimo u sredini koja će negovati pozitivne vrednosti i zdrave stilove života. Mnogi sportski tereni u Nišu imaju kultni status i svoje mesto u istoriji grada. Važni su ne samo kao mesto za sportska nadmetanja, već i kao centar okupljanja, druženja i uživanja pripadnika različitih generacija. Zato je cilj da se kroz ovu kampanju obezbede sredstva za renoviranje “Kocke” na Bulevaru Nemanjića i “Tutinog” terena na Vizantijskom bulevaru“, dodaju pokretači ove ideje.

                                  Tako pogačice na kojim su odrastale generacije i generacije Nišlija postaju više od doručka, a zahvlajujući Nišlijama dva košarkaška terena dobiće nov izgled i zasijati punim sjajem. Pogačice u ovoj kampanji nisu samo ukusan obrok, već i simbol nade i privrženosti lokalnoj zajednici. Kroz ovu akciju razmišljamo i brinemo o novim generacijama koje dolaze, o deci koja će na ovim igralištima kvalitetno provoditi slobodno vreme, igrati se, zdravo rasti i razvijati se, kažu inicijatori ideje i pozivaju građane da se uključe u akciju. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.