Podrška u učenju romskoj deci u Surdulici i Vladičinom Hanu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška u učenju romskoj deci u Surdulici i Vladičinom Hanu

Pomoć u učenju sa fokusom na pripremu testa za malu maturu kroz dodatne radionice srpskog jezika, matematike, fizike, hemije, biologije, istorije i geografije, dobiće 90 deteta romske nacionalnosti iz Vladičinog Hana i Surdulice, uzrasta od petog do osmog razreda. Ideja je da romska deca posle osnovne upišu i srednju školu i nastave dalje svoje školovanje.

Iz Udruženja Roma intelektualaca kažu da je broj srednjoškolaca romske nacionalnosti utrostučen od kako se počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa radom na obrazovnoj inkluziji romske dece 2011. godine.

Trenutno srednju školu u Vladičinom Hanu i Surdulici pohađa 120 mladih, imamo 479 osnovaca i 8 studenata na fakultetima. Udruženje Roma intelektualaca učestvovalo je u sprovođenju mera na lokalnom nivou, informisanju, pružanju pravne i savetodavne pomoći - kaže Januš Kurtić, predsednik Udruženja.

Radionice dodatne nastave biće oraganizovane svake subote od 10 do 17 sati u Romskom obrazovnom centru u Surdulici i u prostorijama Udruženja Roma intelektualaca u Vladičinom Hanu.

Unapređenje kapaciteta romske dece finansira Romski edukativni fond Budimpešta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.