Podrška razvoju mikro biznisa : HELP pomaže opremanje preduzeća i poljoprivrednika

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška razvoju mikro biznisa : HELP pomaže opremanje preduzeća i poljoprivrednika

PIROT – U Gradskoj upravi Pirota  u okviru projekta “Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II” koji zajedno realizuju Grad i nemačka organizacija Help, danas je uručeno 19 ugovora o donaciji za grantove u opremi.

Šest žena i 13 muškaraca, do kraja godine, dobiće opremu prosečne pojedinačne vrednosti od po 2.400 evra za obavljanje 10 poljoprivrednih delatnosti, šest uslužnih i tri zanatske.

Ova pomoć mi puno znači jer sam ostao bez posla. Imam >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << firmu koja se bavi redovnim održavanjem i čišćenjem zgrada, okućnica i dvorišta. Moći ću da kupim sve potrebne mašine za obavljanje tog posla„, kaže Aleksandar Jovanović.

Goran Džunić ima svoju pekaru i od ove donacije nabaviće nove mašine.

Pomoć je došla u pravi čas jer ću moći da povećam posao. Imam dva radnika a zaposliću još jednog radnika„, kaže Goran.

Program menadžer Help-a za jugoistočnu Srbiju Maša Bubanj je takodje istakla da ova nemačka organizacija ima odličnu saradnju sa gradom Pirotom.

Rezultat te uspešne saradnje je i ovaj novi projekat koga uglavnom finansira Nemačka vlada ali i grad Pirot. To govori koliko je ovaj grad posvećen ovom projektu.U toku 2017. godine biće održan drugi ciklus info kampanje za konkurisanje za grantove u opremi za još najmanje 11 mikro biznisa„, rekla je Maša Bubanj.

Za više od deset godina saradnje sa Pirotom, samo iz nemačkih fondova, finansirana je podrška i razvoj tri kooperative (peglana kobasica, reciklaža, pčelari), gotovo 400 pojedinačnih grantova u opremi, brojne stručne obuke i aktivnosti umrežavanja i povezivanja.

Zoran Panić

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost u malim i srednjim preduzećima

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016

LESKOVAC – Vlasnik preduzeća „Ukras“ za proizvodnju zaštitnih rukavica Svetozar Milovanović iz Vladičinog Hana je 20 godina pokušavao da razvije svoju proizvodnju i to je uspeo tek kada je dobio pomoć od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), pa sada svoje proizvode plasira i...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.