Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost

VLASOTINCE

Jedna je od 12 lokalnih samouprava koje su postale deo projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ je i opština Vlasotince. Ovaj projekat sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije. Finansijska podrška stiže od strane Evropske unije. Vlasotinački projekat „Podizanje kapaciteta žena seoskih područja za njihovo uključivanje u razvoj seoskog turizma >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa povećanjem svesti o ženskom preduzetništvu” podržan je sa 500.000 dinara.

Koordinator projekta Marinko Đorđević ističe da je važno da se animiraju žene u seoskim područjima vlasotinačke opštine.

„Zato smo predvideli praktične i teorijske obuke o gajenju voća i povrća, obuku za marketing u poljoprivredi i razvoj ruralnog turizma, kao i preduzetništva, kako bi one stekle određene kompetencije da postanu kooperanti i preduzetnice.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.