Podela besplatnih sedišta za decu

Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela besplatnih sedišta za decu

NIŠ, 16 NOVEMBAR 2017

PODELA BESPLATNIH SEDIŠTA ZA DECU

U 30 posto slučajeva deca do 3 godine, za koju je obavezna upotreba sedišta, su adekvatno zaštićena sigurnosnim sistemom,  a samo 17%  dece od 4 do 12 godina, za koje je takođe predviđen prevoz u sigurnosnim sedištima  se u njima I prevoze “. Oni moraju da se voze na zadnjim sedištima I da budu vezana sigurnosnim pojasevima“-rekao je Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja koji je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da čak “ 60 posto dece smrtno strada kao putnici u vozilu, 37 procenata kao pešaci. Ostali broj strada kao biciklisti”

U Gradskoj kući deci članova udruženja osoba sa invaliditetom i udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja poklonili su 20 sedišta . Pre toga predstavnici Agencije održali su obuku o njihovom pravilnom korišćenju. Sedišta su podelili predstavnici Agencije za bezbednost i resorni gradski većnik Igor Vojinović

Podaci Agencije pokazuju da se sedišta za decu u Srbiji često ne koriste, kao i da ih 90 odsto roditelja koristi na pogrešan način.

.Prethodno je održanao uvodno predavanje na kojem je istaknuto da je  zajednička obaveza svih segmenata društva da brinu o bezbednosti dece u saobraćaju i da je pred  roditeljima stalni izazov da svoju decu zaštite na pravi način.  Zbog toga je misija čitavog društva, a posebno roditelja da deci na razumljiv način pokažu šta je bezbednost, jer je ona preduslov njihovog srećnog detinjstva.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.