Počinje međunarodni festival pesme i igre u Bosilegradu

Izvor: juGmedia, 25.Jul.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje međunarodni festival pesme i igre u Bosilegradu

BOSILEGRAD –  U Bosilegradu danas počinje Međunarodni folklorni festival“Bosilegradsko kraište peva i igra“ koji će trajati do 2. avgusta. I ove godine opština Bosilegrad ugostiće preko 2000 učesnika  festivala.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev kaže da je ova pogranična opština u potpunosti spremna da sve učesnike i ugosti na najbolji mogući načinn.

Prema njegovim rečima u Bosilegrad stižu gosti iz  Bugarske, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kao i Hrvatske.

On objašnjava da ova tradicionalna manifestacija budi i jača svest o kulturnom nasleđu bugarske nacionalne manjine koja živi u Srbiji, kao i bliskih naroda na Balkanu, time gradi mostove prijatelјstva, saradnje i tolerancije i na taj način doprinesi sveukupnom razvitku celog regiona.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.