Izvor: JUGpress.com, 24.Avg.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Vinski bal

VLASOTINCE

Ovogodišnji vlasotinački Vinski bal počeo je takmičenjem u spremanju vinogradarske janije, kupusa i riblje čorbeu kotliću pored Vlasine.

Publiku je na večernjem koncertu zabavljao Leksington bend, kao predgrupe su nastupali FM i folklorni ansambli.

U kategoriji vrhunskih belih vina komisija je za najbolje proglasila vino Bratislava Ristića, drugo mesto pripalo je vinu Saše Jovića, a treće vinu Novice Petrovića.

U kategoriji tradicionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << belih vina najbolje je vino Saše Jovića, drugo mesto je osvojilo vino Milutina Cakića, a treće vinu Zorana Popovića.

U kategoriji vrhunskih crvenih vina najbolje je vino Tatjane Mitić, drugo je Novice Petrovića i treće mesto pripalo je vinu Jovana Pečenkovića.

U kategoriji tradicionalnih crvenih vina prvo mesto pripalo je Zoranu Popoviću, drugo Tatjani Mitić, a treće Tomi Mladenoviću.

Najbolju karikaturu na temu vina i grožđa uradio je Jovan Spasić, akademski slikar iz Vlasotinca, a za najbolju pesmu na istu temu proglašena je pesma Zrno, Boška Lomovića iz Gornjeg Milanovca.

Pobednik plivanja za vinsko burence je Lazar Milić, 22 godine iz Dadinca. Lazar je završio je Vojnu akademiju i čeka posao u Kragujevcu.

Najmlađi plivač , jedanaestogodišnji Luka Stojković, dobio je krst.

Danas od 17 sati počinje 4.Međunarodni salon vina, a od 20.30 završno veče na kome će, između ostalog, biti birana boginja vina, a potom sledi koncert Dragane Mirković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.