Počeo Pesnički čas- Učiteljstvu u čast

Izvor: juGmedia, 14.Nov.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Pesnički čas- Učiteljstvu u čast

VLASOTINCE – Na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestacijacija učiteljstvu u čast, koja je danas počela, sa decom će se družiti pesnici Raša Popov, Jasminka Petrović I Uroš Petrović a gost Pesničkog časa je profesor Nikola Mitrović.

 „Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim na manifestaciji koja, evo, živi pune dve decenije, a posvećena je pesnicima, učiteljima i, naravno, deci. Pesnički čas je pre 20 godina počeo kao pomen prerano preminuloj nastavnici srpskog jezika >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Danici Gorunović Tasić , ali je voljom entuzijasta, zatim zaposlenih u Kulturnom centru i uz veliku podršku i lokalne samouprave prerastao u prestižnu manifestaciju koja okuplja najbolja pesnička pera Srbije“, rekao je predsednik opštine Nebojša Stojanović na prijemu za pesnike.

Čuveni dečji pesnik Raša Popov naglasio je da nigde u Srbiji na ovakav način nisu spojeni pesnici, učitelji I deca.

„Lepo je što negujete učiteljstvo na ovaj način, nema toga u Srbiji. Želim vam da I ubuduće budete uspešni u tome – dodao je Popov.

Pesnici su se danas družili sa učenicima OŠ “8.oktobar”, a sutra je planiran susret sa đacima u OŠ “Siniša Janjić”.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.