Počeo Festival omladinskih scena

Izvor: juGmedia, 23.Nov.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Festival omladinskih scena

BELA PALANKA – Peti Festival omladinskih scena (FOS) pod nazivom “Ovaj je svet za pet“ počeo je sinoć  i trajaće do 30.novembra.

 Za učešće na Festivalu prijavljeno je 36 predstava a u zvaničnoj konkurenciji nadmetaće se sedam predstava omladinskih scena iz Srbije, Republike Srpske i Hrvatske. Selektor festivala je Radomir Putnik.

Dramska sekcija Srednje škole iz Bele Palanke komadom “Koncert za Nevenu“ otvorila je festival a večeras će se predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Gradsko pozorište iz Trebinja sa predstavom “Heroj nacije“.

Gradsko pozorište iz Bečeja 25. novembra dolazi sa komadom “Leonis i Lena“. Studentsko pozorište Visoke škole “Sirmium“ i teatar “Gartel“ iz Sremske Mitrovice 26. novembra igraju komad “Boing, boing“. Kaštelansko kazalište iz Kaštela 27. novembra predstavlja se komadom “Nemoš pobjeć od nedjelje“ a 28. novembra Teatar “Art Lignum“ iz Beograda Festival zatvara komadom “Fajront“.Žiri čine Branka Pujić i Andrijana Videnović, glumice iz Beograda i Aleksandar Krstić, glumac iz Niša.

Finalno veče je 30. novembrta kada se dodeljuju nagradse najboljim učenicima. Iste večeri je i revijalna predstava “Dobra stara vremena“ Pozorišta na Terazijama.

“FOS” ove godine slavi mali jubilej i radujemo se činjenici što će dobiti i medjunarodni karakter. U vreme krize, potrudili smo se da ipak napravimo kvalitetan program i nadamo se da će on zadovoljiti belopalanačku publiku. Publika će svakako oceniti kako smo obeležili mali jubilej FOS, rekao je Dragan Jocić, izvršni direktor FOS-a i koordinator Kancelarije za mlade Bela Palanka.

Festival organizuju Kancelarija za mlade Bele Palanke, Srednja škola u Beloj Palanci i Centar za kulturu iz Bele Palanke. Pokrovitelji su opština Bela Palanka i ministarstva omladine i sporta i kulture.

(Kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.