Počela pojačana kontrola saobraćaja - fokus brzina kretanja vozila

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022, 11:09

Počela pojačana kontrola saobraćaja - fokus brzina kretanja vozila

Na putevima u Srbiji će od danas do 14. avgusta biti pojačana kontrola saobraćaja, a policija će pažnju usmeriti na kontrolu brzine kretanja vozila, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navode, akcija pojačane kontrole saobraćaja će biti u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije to jest "presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema - navode iz MUP-a.

Napominju i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica - piše u saopštenju.

Dodaju i da je od početka ove godine zbog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačana kontrola saobraćaja! Pod lupom brzina, pojas, droga i alkohola

Izvor: SandzakPress.net, 08.Avg.2022

Na putevima u Srbiji danas je počela akcija pojačane kontrole saobraćaja, tokom koje će saobraćajna policija prvenstveno biti usmerena na prebrzu vožnju, ali vozači će se kažnjavati i ukoliko se utvrdi da vozilom upravljaju pod dejstvom droge ili alkohola, ili ako ne koriste sigurnosni pojas. Akcija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.