Počela podela ogreva za najugroženije porodice

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela podela ogreva za najugroženije porodice

Šest prokupačkih socijalno ugroženih porodica sa više članova dobilo je 30 kubika ogrevnog drveta na kućne adrese. Opština će ukupno podeliti 375 kubika za 87 ugroženih porodica.

Količina ogrevnog drveta zavisiće od broja članova domaćinstva i materijalnog stanja, a za akciju je iz lokalnog budžeta ukupno izdvojeno 2 miliona dinara.

Drva se raspodeljuju na osnovu spiskova o materijalnom položaju koji imaju prokupački Crveni krst, Centar za socijalni rad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Stručna služba mesnih zajednica.

Na ovaj način želimo da materijalno najugroženijim Prokupčaninma pomognemo da najteže zimske mesece što lakše prebrode. Planirano je da do septembra sva predviđena domaćinstva dobiju besplatan ogrev - kazao je većnik za socijalna pitanja Milan Aranđelović.

U planu je da se, pored Prokuplja, akcija sprovede i na seoskom području gde će se najugroženijim žiteljima u narednom periodu obezbediti pomoć u osnovnim životnim namirnicama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.