Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2023, 23:05

Počela 42. Međuokružna smotra amaterskih pozorišta u Lebanu

LEBANE

Međuokružna smotra amaterskih pozorišta 2023. godine, počela je danas u 17 časova u Domu kulture „Radan“ u Lebanu i trajaće do 25. maja. Organizator 42. smotre je Dom kulture „Radan“, a pokrovitelj Opština Lebane.

Ovogodišnju smotru hrabro je otvorila predstava „One su htele nešto… deca?“, koju je izveo Dramski studio Gimnazije iz Prokuplja. Predstava govori o vršnjačkom nasilju, koje je u poslednje vreme i jedna od glavnih tema u Srbiji, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i o anomalijama našeg društva.

„Ove godine imamo i našu predstavu Dramski studio Gimnazijalac iz Lebana, koja je u sredu, a danas smotru otvara predstava iz Prokuplja, to jest Gimnazija iz Prokuplja“, rekla je direktorka Doma kulture „Radan“ Ivana Krstić i dodala da će svakog dana od 12 časova biti dečje predstave, a od 17 časova i 20 časova večernja scena.

Selektor ovogodišnje smotre je Aleksandar Saša Polić, koji se, takođe, obratio publici:

„Raduje me što ste došli na najbolji festival na ovim prostorima, na festival jugoistočne Srbije amaterskih pozorišta koja su sačuvala svoj smisao, svoju lepotu i svoju potrebu da pronalaze u ljudima lepo i emocionalno iskreno. Želim da ovaj festival i dalje bude nasmejan festival igre, festival iskrenih emocija i vaših pravih aplauza“.

Ulaz na svim predstavama je besplatan. (kraj) JS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.