Izvor: JUGpress.com, 30.Apr.2021, 22:21

Pobednički pohod Veljka Pešića

VLASOTINCE

U životu ništa više ne uspeva kao uspeh. Posebno se to odnosi na sportiste, koji na suprotnoj strani imaju za rivala, pojedince ili ekipe silno motivisane da sa sportskog megdana izađu kao pobednici i slavodobitnici. I tako je pobedničko postolje rezervisano samo za one koji su najuspešniji i najbolji.

Tako je mlađani Veljko Pešić, član vlasotinačkog kluba dizača tegova ,,Vlasina” u danu na Lazarevoj suboti, 24.aprila u Trsteniku osvojio prvo mesto, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u debitantskom nastupu u konkurenciji juniora.

U prazničkom danu, na Lazarevoj suboti, 24.aprila održano je takmičenje pod nazivom ,,Bnech pressu”, pod nazivom ,,Sebian Cup u Trsteniku”. Na ovom izuzetno kvalitetnom i besprekorno organizovanom takmičenju nastupilo je bez malo stotinak najboljih takmičara iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije – informiše nas skromni Veljko Pešić, najbolji sportista u minuloj 2020.godini u gradu na reci Vlasini o posldnjem svom uspehu u Trsteniku.

U kojoj ste kategoriji i kakva je bila konkurencija ?Na ovom takmičenju, po prvi put, sam nastupio u novoj kategoriji juniora do 93 kilograma. Već u prvom pokušaju sam osigurao pobedu sa podignutih 155 kilograma. Takmičenje sam završio sa podignutih 175 kilograma što je za dva kilograma manje od državnog rekorda. Pošto imam pravo da se takmičim u ovoj kategoriji još tri godine, siguran sam da ću u najskorije vreme oboriti važeći rekord.

Koliko smo saznali dobili ste na ovom takmičenju još neko priznanje ?Da, baš tako. Ja sam od strane kompetentnih ljudi proglašen za najjačeg juniora na takmičenju, a apsolutno najjači takmičar je Vladimir Savić iz Trstenika sa podignutih 232 kilograma.

Koji su vaši dalji planovi ?U narednom periodu radiću još više i još jače pod dirigntskom palicom mog učitelja i trenera Ivana Stanojevića, koji je najzasluženiji za sve moje uspehe. Da nije bilo njega i njegovog stručnog rada ne verujem da bi imao do sada ovakve rezultate i sve ovo je delo našeg zajedničkog rada. Imam u planu obaranje rekorda na državnom prvenstvu u oktobru u Knjaževcu, a ukoliko se bude primirio Kovid 19 imaću i nastup u ovoj godini na evropskom prvenstvu – kaže nam Veljko Pešić izuzetno uspešan dizač tegova iz Vlasotinca i miljenik svog dede Slobodana koji se diči uspesima svog unuka.

Reč trenera Ivana Stanojevića

VELjKO JE VELIKI RADNIK

Da bi se uspelo u životu, a naročito u sportu potrebno je mnogo rada i prolivenog znoja, a uz to i odricanja od mnogih stvari u životu.Veljko je skroman, vredan i marljiv momak. Na treninzima daje celog sebe, uz to izuzetno sportski živi i pun je želje za novim uspesima. Kako trenutno radi i kako se ponaša, pred njim se otvaraju putevi za nove uspehe, u šta sam siguran da će ih biti u godinama koje su pred nama – poručuje trener Ivan Stanojević.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.