Planinari s juga na krovu Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari s juga na krovu Evrope

Dubok sneg i loše vreme na Alpima na granici Francuske i Italije 19. juna savladalo je samo 14 od stotinu planinara, a među onima koji su poboli zastavu na 4.809 metara visok Mon Blan je i petočlana srpska ekspedicija, članovi planinarskih klubova "Mosor" i "Predejane".

Srpska ekspedicija je, uz ekipe Rusije i Francuske, bila prva koja se ove godine popela na najviši vrh Alpa u Evropi.

Na krovu starog kontinenta! Osvojili smo Mont Blanc! Prva srpska ekspedicija na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vrhu ove godine, prvi tim koji je popeo vrh u prethodnih desetak dana. Pravi zimski uspon u sredini juna zbog velike količine snega - obavestio je o svom poduhvatu Mladen Đorđević iz Niške Banje.

Petorica momaka prethodno su osvojili 4.061 metar visok Gran Paradizo u Italiji i 2.740 metara visoku Škrlaticu u Sloveniji, i posle nekoliko nedelja provedenih na visokim planinama - na putu su kući.

U PAK "Mosor" kažu da će narednih dana još njihovih članova pokušati da učini isti poduhvat.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Predejančanin i Nišlije na vrhu Evrope!

Izvor: juGmedia, 21.Jun.2016

PREDEJANE/NIŠ – Planinar Zoran Pavlović i njegove kolege iz planinarskog kluba „Mosor“ osvojili su vrh Alpa i čuveni Mont Blanc...Samo 14 od stotinu planinara 19. juna osvojilo je krov Evrope na 4.809 metara, a među njima i petočlana srpska ekspedicija...Nišlija Mladen Đorđević pohvalio...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.