Planinari osvajaju „Đorđinu čuku“ na Suvoj planini.

Izvor: juGmedia, 08.Sep.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinari osvajaju „Đorđinu čuku“ na Suvoj planini.

NIŠ – U okviru akcije „Osvajanje zaplanjskih vrhova“ Planinarsko društvo „Trem“ organizovaće u subotu 10. septembra uspon na Đorđinu čuku (1735 m), drugi po visini vrh na Suvoj planini.

Akcija kreće u osam časova iz centra Donjeg Dušnika, a put do Đorđine čuke dug je 21 kilometar.  Sa visinskom razlikom od 1.300 metara spada u srednje teške uspone.

Planinari koji nisu spremni da prevale ovaj put moći će da izaberu jednu od dve lakše staze na obroncima >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Suve planine.

Najlakša staza je do Gornjeg Dušnika u dužini od 3,5 kilometara, a nešto teža je do Sopotnice i Gornjeg Dušnika, dužine oko osam kilometara.

Planinarsko društvo „Trem“ organizovaće po završetku uspona zabavu i besplatan ručak za sve planinare.

B.Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.