Pirotski umetnici za malog Mihajla svoja dela ponudiće na humanitarnoj izložbi u Galeriji

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2023, 21:17

Pirotski umetnici za malog Mihajla svoja dela ponudiće na humanitarnoj izložbi u Galeriji

Pirotska Galerija "Čedomir Krstić" organizuje humanitarnu izložbu na kojoj će se radovi pirotskih umetnika, a koji svoja dela ponude na licitaciji, prodavati i prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje 11-godišnjeg Mihajla Stamenkova koji boluje od Dišanove mišićne distrofije.

Svoje radove akademski i amaterski umetnici mogu doneti lično u prostorije Galerije od 1. do 10. februara, a kako kažu u toj kulturnoj ustanovi, svaki autor može ponuditi i više dela, bilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su u pitanju crteži, grafike, slike, fotografije, skulpture ili digitalni print.

Sva dela moraju biti opremljena i da sadrže sve potrebne informacije (ime i prezime autora, naziv dela, godinu nastanka i dimenzije) i da budu odštampane ili napisane na papiru i zalepljeno na poleđini rada - kažu u Galeriji.

Početnu cenu sa svako delo daje njen autor, a nakon prikupljenog dovoljnog broja radova biće organizovana izložba, čiji će se termin naknadno odrediti.

Kako kažu u pirotskoj Galerijii, sva dela koja ne budu prodata biće vraćena autorima.

Prikupljeni novac od prodatih dela biće uplaćen na žiro račun za lečenje 11-godišnjaka, dečaka Mihajla Stamenkova iz sela Blato, koji boluje od Dišanove mišićne distrofije.

Bolest napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja. Sa prvim simptomima Mihajlo se susreo krajem 2018. Početkom naredne godine uspostavljena je dijagnoza, kada je i podnet zahtev preko RFZO-a da on primi lek Ataluren koji košta oko 400.000 evra, a da bi se bolest usporila on mora da primi lek do svog 12. rođendana - kažu iz Galerije.

Mihajlu je novac potreban za česte fizikalne terapije, robotsku neurorehabilitaciju, medicinske aparate, putne troškove, smeštaj, vitamine, aminokiseline i određene suplemente svakodnevno, kako bi se usporila progresija bolesti.

Sve dodatne informacije pirotski umetnici koji žele da budu deo humanitarne izložbe mogu dobiti na telefon 010/321565 ili mejl [email protected]

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.