Pirotski osnovci dobili nagradu za mini-film

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotski osnovci dobili nagradu za mini-film

U konkurenciji preko 90 videa koji su snimili učenici osnovnih škola iz različitih delova sveta, mini-film đaka Osnovne škole "8. septembar" iz Pirota zauzeo je 3. mesto.

Đaci ove škole sa svojim nastavnicima učestvovali su u međunarodnom projektu “Jedan dan u životu učenika”, čiji je koordinator je Magdalena Dugala, profesorka engleskog jezika iz Poljske.

Naš video prati pesma na engleskom jeziku o svakodnevnim aktivnostima učenika i predstavlja sve >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << školske predmete, slobodne aktivnosti, humanitarne akcije, drugarstvo, jednom rečju - najlepšu stranu školskog života - kažu u školi.

Njihov video najpre se našao u užem izboru od 15 snimaka, da bi ga profesori sa univerziteta u Kembridžu i Oksfordu koji su bili članovi žiria izabrali za trećeplasiranog.

Žiri je ocenjivao kreativnost, emotivnu vrednost i tehničke detalje, a autori videa su učenici Sara Miljković, Sava Petrović, Aleksa Krstić, Anastasija Aleksov, Petra Nikolić i Mila Jovanović.

Njima su pomogli nastavnici Ivana Bojkić, Miloš Đorđević, Valentina Aleksić i Danilo Penić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.