Pirotska Mlekarska škola sarađivaće sa kolegama u Finskoj

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2020, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotska Mlekarska škola sarađivaće sa kolegama u Finskoj

Demonstraciju izrade jednog od brendova grada - pirotskog kačkavalja, video je ambasador Finske u Srbiji Kimo Lahdevirta koji je ponudio pomoć u saradnji Mlekarske škole sa sličnim školama u njegovoj zemlji.

Ambasador je obišao školske prostorije, učionice, laboratorije, radionice, a upoznao se i sa uslovima i načinom života u učeničkom domu pri Mlekarskoj školi, a kako kažu u školi, bio je prezadovoljan viđenim.

Kako najavljuju u školi “Dr Obren Pejić“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u saradnji sa ambasadorom Finske moguća je međunarodna saradnju kroz razmenu učenika i nastavnika srodnih škola.

Direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević rekao je da mu prijaju pohvale od ambasadora zemlje koja je nadaleko čuvena po jedinstvenom školskom sistemu koji je po mnogima najbolji na svetu, te se nada da će nastavnici i učenici iz Pirota imati priliku da se u budućnosti upoznaju sa načinom rada i funkcionisanjem škola u Finskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.