Pirot dobio simbol - 3D ime grada vredno pola miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 19.Sep.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot dobio simbol - 3D ime grada vredno pola miliona dinara

Trendu postavljanja ukrasnih naziva gradova priključio se i Pirot - u centru grada, na Trgu ispred Doma kulture, velikim slovima ispisan je pun naziv grada, sa ilustrovanim slovom “O” koje predstavlja pirotski ćilim.

Postavljanje ukrasnih 3D slova finansirano je iz budžeta, a ovu turističku atrakciju pored kojeg se građani najčešće slikaju, poreski obveznici su finansirali sa 550.000 dinara.

Na tenderu Gradske uprave javile su se 3 firme, a izabrana je ponuda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pirotske firme Dim enerdži.

Bile su 3 ponude, sve firme su bile iz Pirota. Ponude su pribavljene preko narudžbenice, a posao je dobio Dim enerdži sa ponudom od 458.400 dinara bez PDV-a - kažu u Službi za javne nabavke.

Novi simbol Pirota postavljen je početkom nedelje, a sudeći prema fotografijama, građani su već počeli da se slikaju ispred njega.

Podsetimo, motiv pirotskog ćilima od skora se nalazi i na parkingu ispred sportske hale Kej.

Pre Pirota, slične simbole gradova na jugu Srbije dobili su Leskovac i Vlasotince.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.