Piroćanci uhapšeni jer su lažirali kupovinu opreme i dobili preko 15 miliona dinara subvencije

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 19:02

Piroćanci uhapšeni jer su lažirali kupovinu opreme i dobili preko 15 miliona dinara subvencije

Zbog sumnje da su dva direktora destilerije u Pirotu lažirala kupovinu opreme koju već imaju i tako dobili protivpravno subvenciju od Ministarstva poljoprivrede vrednu više od 15 miliona dinara, uhapšeni su oni, kao i dve osobe koje su navodno prodale tu opremu.
Kako se navodi u saopšenju MUP-a, uhapšeni su I. P. (1979), faktički odgovorno lice jedne destilerije u Pirotu, i T. P. (1987), odgovorno lice te destilerije. Uhapšeni su i 41-godišnji M. S, odgovorno lice PR "Sandi metal“ iz Pirota i 45-godišnji M. M. (1976), odgovorno lice jednog privrednog društva iz Gornjeg Milanovca.
Sumnja se da su M. S. i M. M. preko svojih firmi izdali fiktivne fakture i račune za prodaju opreme destileriji u ukupnoj...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.