Piroćanci biraju jedan od šest projekata koji će naći u budžetu za 2024. godinu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2023, 13:43

Piroćanci biraju jedan od šest projekata koji će naći u budžetu za 2024. godinu

Ukupno 49 predloga građana stiglo je na poziv Gradske uprave da Piroćanci uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2024. godinu, a nakon pregleda odlučeno je da se 6 predloga nađe na anketnom listiću, nakon čega će onaj projekat koji dobije najviše glasova ući u budžet za narednu godinu.

Piroćanci će moći da biraju između sređivanja i postavljanja dečijih mobilijara na igralištu u naselju Prčevac, postavljanja dva autobuska stajališta sa nastrešnicama u selu Sukovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izvođenja predstave ”Svetu se ne može ugoditi”, izrade murala sa motivom pirotskog ćilima na zadnjoj strani bine u dvorištu Istorijskog arhiva, sređivanja platoa ispred zgrade u Ulici Predraga Boškovića ili uređenja dečijeg igrališta u naselju Radin Do.

Nisu uzimani u obzir projekti koji su već sastavni deo programa javnih preduzeća, predlozi infrastrukturnog karaktera gde ne postoje razrešeni pravnoimovinski odnosi i koji su sastavni deo plana kapitalnih investicija kao i oni za koje ne postoji dovoljno finansijskih sredstava. Predstavnici Gradske uprave su se na ovaj način dodatno informisali o postojećim problemima sugrađana i nastojaće da sistematizuju sve identifikovane probleme i proslede ih nadležnim institucijama - kažu u Gradskoj upravi.

Anketa će biti sprovedena od 25. septembra do 9.oktobra na anketnim listićima koji se mogu preuzeti u Uslužnom centru Gradske uprave, a u anketi se može učestvovati i elektronskim putem glasanjem na zvaničnom sajtu Grada Pirota u delu koji se odnosi na Participativno budžetiranje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.