Pijaca tajni

Izvor: JužneVesti.com, 15.Dec.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijaca tajni

Jučerašnja izjava državnog sekretara u Ministarstvu privrede podsetila me je na doba komunizma kada je bio popularan aforizam "statistika naša dika, što poželiš to naslika".

Naime, sekretar je rekao kako po poslednjim statističkim podacima stopa nezaposlenosti u Srbiji je pala ispod 20%.

Taj neverovatan pad nezaposlenosti on objašnjava usvajanjem Zakona o radu i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a narednih meseci će biti još bolje, reče sekretar, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jer se očekuje mnogo od pokretanja proizvodnje u Industrijskom kombinatu "Guča".

Do pre neki mesec stopa nezaposlenosti je bila 25% - 26%, najveća u Evropi, a život ti nekako govori da je mogla u međuvremenu samo da poraste.

Ali neko se setio da je Aleksandar Vučić u predizbornoj kampanji obećao lepu, okruglu cifru 20 i sada, pred kraj godine, valja podatke nekako naštimovati.

Podaci će biti još bolji kada se država, navodno, bude povukla iz vlasništva nad medijima i kada ih pokupuju ljudi koji se već javljaju na tendere, kao izvesni dvadesesetsedmogodišnji biznismen iz Vojvodine, do skoro poslanik Treće Srbije, koji želi da kupi sve vojvođanske medije.

Ako je Evropska unija zapela da se država povuče iz medija, nema problema, to može lako da se sredi.

Naša partijska braća skinu partijske značke i preko noći postanu uspešni biznismeni koji u medijima vide ne samo šansu za sticanje ogromnog profita, nego i priliku da prave kvalitetan informativni program, oslobođen cenzure i političkog uticaja.

Za Peščanik o medijima govore Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta za političke nauke i dramski pisac Biljana Srbljanović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.