Peticija za smenu direktora Narodnog pozorišta

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2015, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za smenu direktora Narodnog pozorišta

NIŠ – Udruženje građana “Pozitivna Srbija” pokrenulo je danas potpisivanje peticije za smenu Ivana Vukovića direktora Narodnog pozorišta u Nišu.

U Udruženje građana “Pozitivna Srbija” podsećaju da su Viši sud u Nišu kao i Ministarstva rada potvrdili da Vuković ne ispunjava uslove propisane Statutom pozorišta tako da funkciju direktora obavlja nelegalno.

U ovom Udruženju takođe podsećaju da je Vuković izabran za direktora bez i jednog dana radnog iskustva, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << čak i pre nego što je diplomirao, iako je Statuom pozorišta predviđeno da je za tu funkciju neophodno petogodišnje radno iskustvo.

„Inicijativa za smenu Vukovića nije borba protiv pojedinca, već protiv sistema u kojem moćnici menjaju norme kako bi ostvarili svoje interese“, kaže predsednik „Pozitivne Srbije“ Dušan Stošić

On je istakao da će „Pozitivna Srbija“ radikalizovati protest ukoliko potpisivanje peticije ne da rezultate.

„Zatražili smo već od gradonačelnika Niša dr Zorana Perišića kao i od predsednika Skupštine grada dr Mileta Ilića da ustanove čija je odgovornost što je Ivan Vuković postavljen za direktora Narodnog pozorišta“, rekao je Stošić.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.