Pauk opet na pirotskim ulicama

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021, 16:22

"Pauk" opet na pirotskim ulicama

Nakon pauze od 3 godine na ulicama Pirota nepropisno parkirane automobile opet će nositi "pauk", a kao i ranije, ovaj posao obavljaće JKP Komunalac koji je nabavio specijalizovano vozilo.

Za ove potrebe kupljen je polovni "pauk" koji je nekada bio na ulicama Beograda, a koji je na završenom tenderu čačanska firma Ogi MD auto-centar ponudila po ceni od 1,41 miliona dinara.

Direktor pirotskog Komunalca Boban Tolić kaže da je nabavka ovakvog vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << planirana nekoliko godina, ali da su se uslovi za kupovinu stekli tek sad.

Ono što je važno za građane koji bi trebalo da poštuju signalizaciju je da ćemo od srede krenuti sa podizanjem nepropisno parkiranih vozila u saradnji sa policijom. Nabavili smo vozilo koje će moći da podigne i veća vozila, za razliku od ranije, kada je moglo da diže do dve tone. Vozilo je servisirano i spremno - rekao je Tolić.

Depo za odnešena vozila ostaje na istoj adresi, u Ulici 22. divizije kod Robne pijace i radiće do 17 sati svakoga dana. Manjak mesta za parkiranje zbog većeg broja automobila na ulicama biće ublažen, objašnjava Tolić, izgradnjom nekoliko parking-prostora na više lokacija u ovoj godini.

Tri ili četiri nove lokacije za parkiranje će se raditi ove godine, na tome se radi, ali nepropisno parkirani će biti na udaru. Cene su ostale iste - kaže direktor.

Cenovnik je isti kao i pre tri godine, uz jednu promenu - do sada u cenovniku nije postojala cena uklanjanja za vozila teža od 1.900 kg, pa će se na narednoj sednici Skupštine utvrditi cena uklanjanja za takva vozila.

Cena odvoženja nepropisno parkiranih vozila do 800 kg je 4.200 dinara, od 801-1.330 kg cena je 5.500, od 1.331 do 1.900kg je 7.500 dinara.

Podsetimo, predstavnici Pirota bili su u prestonici na prezentaciji rada sistema kontrole parkiranja u Beogradu "Oko sokolovo", a tada nisu precizirali da li su za njegovo uvođenje u Pirotu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.