Pauk

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauk

"Pauk" koji vreba automobile ispred Doma zdravlja i Klinike za ginekologiju u Nišu je možda najbolji primer kako se lokalna samouprava odnosi prema svojim građanima. Posle se pitamo zašto građani ne veruju lokalnoj samupravi. Pa zašto bi, kada ih onda kada im je najteže dere i krade?!

Pre nekoliko dana, u nadi da se parkiram pored Doma zdravlja u Nišu, vozeći suprugu u poodmakloj trudnoći, naiđem, naravno, na kamion Parking servisa.

Nekako sam našao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parking, par ulica dalje. I dok se po kiši, pešaka vraćam ka Domu zdravlja, vidim kamion Parking servisa kako priprema auto. "Jugo", naravno. Dok okupljeni građani pokušavaju da ubede nemilosrdnu ekipu da ne nose auto, momci, vidi se i ne razmišljaju da odustanu.

Pakuju "Jugića" i odvoze.

SRAMOTA.

Slažem se, parkirao se čovek na trotoaru ispred zgrade, ali je i pritom ostavio mesta da prođu kolica i pešaci. Možda je vodio dete kod lekara, možda slabo pokretnog oca ili majku. Šta god da je u pitanju, kao ni ja, nije imao šanse da nađe parking koji je pristojno blizu za bilo kakvu aktivnost u Domu zdravlja.

Kazna koju će morati da plati, ne računajući šok, bes i nervozu je četvrtina vrednosti njegovog automobila.

Potpuno identičnu stvar sam svojim očima video, a znam i prijatelje kojima se to dogodilo da u žurbi odjure na Ginekološku kliniku sa ženom i da posle samo 10 ili 15 minuta moraju po auto na plac Parking servisa.

Na taj deo trotoara, gde su inače ranije bila iscrtana parking-mesta, sada je zabranjeno parkirati, pa brže bolje eto kamiona Parking servisa.

Pa ako je stvarno to parkiranje problem, pošaljite jednog saobraćajca neka upozorava ljude i napiše kaznu od 2.500 dinara! Ne da "pauk" odnosi kola ionako napaćenim ljudima.

Da li je svrha "pauka" da u ekstremnim situacijama omogući nesmetani saobraćaj ili da na teret građana pravi prihode za zapošljavanje stranačkih kadrova?

U 2016. godini, Parking servis je imao prihod od 348,5 miliona dinara.

Za 2017. je najavljeno 425,6 miliona. Šta prodaje Parking servis?

Dakle, skoro 500 miliona dinara dodatno plaćamo naš zajednički prostor i to što nam odnose automobile. Da li je to u interesu građana?

Foto: Nikola MarkovićSvi odlično znamo koja količina skupih automobila je konstantno parkirana na mnogim loklacijama u gradu, gde taj isti kamion koji odnosi "jugiće" ne sme ni da prođe.

Uvek, ali uvek je gomila najskupljih automobila parkirana na Bulevaru Nemanjića, pored kafića niz Bulevar kod Parka Svetog Save. Traka za skretanje desno praktično ne funkcioniše.

Kod kafane Stara Srbija najskuplji džipovi su parkirani u pešačkoj zoni. Da ne pominjem parkiranja u Voždovoj ulici ili Ulicu Nikole Pašića…

Ukoliko Grad Niš i javna preduzeća kojima upravlja na ovaj način rade za svoje građane, mogu samo da očekuju da isto to od svojih građana i dobiju.

Uzmite se u pamet, ljudi!

Nećete zauvek biti na pozicijama, a muke sa kojima se suočavaju vaši sugrađani danas, čekaju sutra vašu decu i vaše unuke.

Ako ne razumete javni interes, nadam se da makar ovoliko razumete.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.