Paliluci na kanalizaciju čekaju “po planu”

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paliluci na kanalizaciju čekaju “po planu”

Dok Nišlije iz Ulice Marka Jovanovića negoduju jer još uvek nije gotova kanalizacija čija je izgradnja počela prošle godine i jer su im “septičke jame pune”, iz Direkcije za izgradnju kažu da sve teče po planu i da će uskoro nastaviti sa radovima.

Jedna Nišlijka koja živi u ovoj ulici na Paliluli kaže da su radovi počeli prošle godine, da je izgrađen deo kanalizacije, ali da se sa radovima, iz njoj nepoznatog razloga, stalo.

I treća septička jama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mi se prepunila i ne znamo kada možemo da očekujemo da kanalizacija najzad bude gotova. Ne znamo više gde da kopamo - kaže ona.

Ipak, u Direkciji za izgradnju grada kažu da se sve odvija po planu i da nema kašnjenja u radovima.

Prema njihovim rečima, prošle godine je započeta prva faza izgradnje kanalizacije duge 400 metara, koja je na vreme i završena. U drugoj fazi, koja će početi “najverovatnije u narednih mesec dana” biće postavljeno još 150 metara cevi.

Trenutno smo u fazi potpisivanja ugovora sa JKP “Naissus” koji izvodi radove. Procedura je takva, ali očekujemo da će uskoro sve biti gotovo, jer je nastavak izgradnje i predviđen Programom uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu - kažu u Direkciji.

Kako kažu, vrednost ugovorenih radova je oko 4 miliona dinara, a za nastavak izgradnje izdvojeno je oko 1,5 miliona.

Podsetimo, problem sa kanalizacijom u ovoj opštini krajem leta imali su i meštani Vrbaske, Ulice Vojvode Gojka, Stevana Kaćanskog i Kumanovske, kojima je fekalna voda poplavila podrume jer nemaju atmosfersku kanalizaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.