Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2022, 12:54

Paketi pomoći i ogrevno drvo za najugroženije Piroćance

Kao pomoć Piroćancima kojima je ona najpotrebnija, Gradska uprava podeliće oko 6.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a podeliće se i oko 200 kubika ogrevnog drveta koje će pripremiti javna preduzeća.

Tender za nabavku namirnica je raspisan i za to je predviđeno 7,5 miliona dinara bez PDV-a. Kako stoji u dokumentaciji, paketi će sadržati 2 kg brašna, po kilogram zejtina, šećera, soli, pirinča, pasulja i makarona, kao i 5 mesnih narezaka i isto toliko pašteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Prednost pri dodeli imaće staračka i samačka domaćinstva u ruralnim sredinama, a ko će dobiti pomoć odlučiće Komisija koja je sastavljena od predstavnika lokalne samouprave, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta.

Ogrevno drvo će se obezbediti čiščenjem korita reka, sanitarnom sečom stabala, sečom drveća koje se nalazi na delu deponije gde će se graditi druga ćelija deponije i drvećem koje ostaje nakon čišćenja šumskih puteva.

Podela pomoći trebalo bi da krene do kraja decembra - odrediće se nekoliko punktova u selima u gradu će se paketi i ogrevno drvo moći preuzeti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.