Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2022, 23:10

PVV obeležio petnaest godina rada

LESKOVAC

Kompanija PVV je osnovana 2007. i vodeća je iz oblasti komunalne delatnosti, rečeno je danas na proslavi

petnaestog rođendana.

Na teritoriji Republike Srbije nastupa kao strateški partner lokalnih samouprava na polju zbrinjavanja i kompletnog tretmana otpada, sanacije i rekultivacije postojećih i izgradnje novih regionalnih sanitarnih deponija i reciklažnih centara. Inače, osnivač PVV-a u Srbiji, Kompanija PORR AG, osnovana je 1869. godne sa sedištem >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Beču. Ova kompanija danas ostvaruje promet od preko 6 milijarde EUR na godišnjem nivou i broji više od 18.000 zaposlenih, a osnovna joj je delatnost visokogradnja, niskogradnja, autoputevi, tuneli, infrastruktura, sanitarne deponije i zbrinjavanje otpada. Ključni parametri ove kompanije koju su gradili proteklih 15 godina su 160.000 korisnika – domaćinstava, 15.000 korisnika – privrednih subjekata, 500 zaposlenih, milion tona prikupljenog, recikliranog i odloženog komunalnog otpada, vozni park sastavljen od 60 komunalnih vozila, 10.000 kontejnera i 45.000 kanti.

Čestitajući jubilej firme gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da ova kompanija u Leskovcu upošljava 170 radnika.

„Kompanija poput vaše, posvećena unapređenju zaštite životne sredine i održavanja higijene u našem gradu, je dokaz da saradnja javnog i privatnog sektora, kada se odvija uz poštovanje međusobnih obaveza, doprinosi unapređenju lokalne samouprave i kvalitetu života svih naših sugrađana. PVV, kao odgovoran za distribuciju, održavanje kanti i kontejnera i iznošenje smeća u našem gradu, je u unapređenje usluga koje građanima pruža kroz mehanizaciju i komunalnu opremu, uložio 10 miliona evra. Pored početnog ugovora, aneksom, potpisanim za vreme naše odgovornosti povećana je cena za deponovanje otpada što znači da naš grad od ove kompanije na godišnjem nivou prihoduje oko 12 miliona dinara, a u toku ove godine uplaćena je i dividenda u iznosu od 27 miliona dinara. Doprinos se ogleda i kroz izgradnju regionalne sanitarne deponije Željkovac. Na površini od 77 hektara i 57 ari sa vrednošću ulaganja od 12 miliona evra, sanitarna deponija predstvlja kariku u lancu brige o ekologiji i zajedno sa Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, kolektorom i budućim ORIO projektom, zaokružuje eko sistem u Leskovcu i svrstava nas u gradove sa visokim stepenom posvećenosti ovoj oblasti.“

Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore, smatra da se radi o izuzetno cenjenoj kompaniji i napomenuo da je ona dosta učinila za zaštitu životne sredine.

Slobodan Cvetković, generalni direktor PVV-a se zahvalio svim saradnicima bez kojih se ne bi postigli rezultati i kazao da svi danonoćno rade kako bi se nesmetano obavljala i ispunjavala delatnost firme.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.