PUPS protiv privatizacije RTV Bujanovac

Izvor: juGmedia, 18.Maj.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS protiv privatizacije RTV Bujanovac

BUJANOVAC-  Najavlјena privatizacija Radio Televizije Bujanovac, u sklopu sveopšte privatizacije medija,  biće veoma štetan i nepopravlјiv potez koji će imati dalekosežne posledice  ne samo po  opštinu Bujanovac, smatraju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

„Gašenjem multietničke RTV Bujanovac, albansko, ali pre svih  srpsko i romsko stanovništvo, ostaće uskraćeno programa na svom maternjem jeziku. Desiće se nezabeležen apsurd  da se u jednoj opštini,  >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u zemlјi Srbiji od 1. jula ukida informisanje na srpskom jeziku, što će biti i uvod u  totalni medijski mrak.  Stoga, jednoglasno,  u potpunosti podržavamo Otvoreno pismo 41. zaposlenog u ovoj medijskoj kući, koji na veoma argumentovan način obrazlažu zbog čega ih treba izuzeti iz predstojećeg procesa privatizacije“, kažre se u saopštenju koje je potpisao Žibota Matić predseednik opštinskog odbora u Bujanovcu.

Na kraju članovi ove stranke pozivaju  predstavnike svih političkih stranaka i grupa građana  u bujanovačkoj opštini,  da se pridruže u nastojanjima očuvanja celovitosti Radio Televizije Bujanovac.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.