Otvorene prijave za hakaton u NTP-u, zadatak timova da naprave ChatBot na Viber platformi

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 08:49

Otvorene prijave za hakaton u NTP-u, zadatak timova da naprave "ChatBot" na Viber platformi

Tema prvog "Niš connected: Open Data Challenge" hakatona koji će početi 23. aprila je izrada "ChatBota", algoritma koji se može povezati na kanale za četovanje da obavlja svakodnevne poslove umesto ljudi - da se uz pomoć njega naruči hrana, pretraže najnovije vesti, a može da se upotrebi i prilagodi ostalim oblastima poslovanja, navode organizatori. Zadatak prijavljenih timova, dodaju, biće da to učine na Viber platformi koristeći dostupne otvorene podatke na portalu data.gov.rs. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Za taj izazov će timovi, u kojima može da bude od tri do pet učesnika, aktivno raditi na rešavanju izazova i problema i na raspolaganju će im biti 48 sati, pojašnjavaju iz Naučno-tehnološkog parka u Nišu.

"ChatBot" je platforma, odnosno algoritam, koji se može povezati na razne chat kanale, najčešće su to Facebook Messenger, Viber, WhatsApp itd. Njega pokreću određena definisana pravila ili veštačka intaligencija, što dalje pruža mogućnost online komunikacije i interakcije sa njim kako bi se obavio određeni zadatak, bez ikakvog aganžovanja ljudskog faktora - ističu iz NTP.

Navode i da odabrani timovi dobijaju mogućnost da svoju ideju dalje razvijaju u okviru i pod punom podrškom NTP Niš, a da su kriterijumi za odabir timova za učešće u hakatonu raznovrsnost članova tima, iskustvo članova tima ili kvalitet.

One najbolje očekuju vredne nagrade: 1. nagrada: 1500€ u dinarskoj protivvrednosti, 2. nagrada: 500€ u dinarskoj protivvrednosti i studentska nagrada - vaučer u vrednosti od 300 evra za kupovinu tehnike - poručuju organizatori.

Pozivaju sve zainteresovane timove da se prijave putem onlajn forme najkasnije do utorka, 20.aprila u ponoć, nakon čega će komisija odabrati one najkompetentnije, a prijavljeni timovi biće blagovremeno obavešteni o odabiru, najkasnije do 21. aprila u ponoć.

Hakaton, koji organizuje Naučno-tehnološki park Niš u saradnji sa Rakuten Viberom i uz podršku JKP Parking servisa Niš, od 23. do 25. aprila biće održan u onlajn ili "hibridnom" formatu, kako kažu, u zavisnosti od važećih epidemioloških mera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prijave u toku: Hakaton, uz podršku Vibera, u Nišu od 23. do 25. aprila

Izvor: B92, 13.Apr.2021

Naučno-tehnološki park Niš, u saradnji sa kompanijom Rakuten Viber i uz podršku JKP Parking servis Niš, od 23. do 25. aprila organizuje prvi "Niš Connected: Open Data C hallenge" Hakaton.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.