Otvorena fabrika „Džonson elektrik“

Izvor: juGmedia, 12.Sep.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena fabrika „Džonson elektrik“

NIŠ – Ministar privrede Željko Sertić, izvršni direktor i predsednik kompanije „Johnson Electric“ dr Patrik Vang i gradonačelnik Niša Zoran Perišić otvorili su danas fabriku ove kompanije u Nišu.

Fabrika se prostire na 2.500 kvadratnih metara a posao će do kraja godine dobiti 250 radnika.

Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije, grada Niša i „Johnson Electric“-a potpisan je 27. juna 2013. godine. On podrazumeva ulaganje kompanije od 15 mil >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << EUR u novu fabriku elektromotora i zapošljavanje 1.000 radnika u naredne tri godine. Vlada Srbije je obezbedila podsticaj od 9.000 EUR po radniku, dok je grad Niš obezbedio infrastrukturno opremljeno zemljište veličine 3,8 ha.

„Johnson Electric“ je svetski lider u domenu elektopokretača, što uključuje sve podsisteme – elektromotore, solenoide, prekidače i spojnice. Njihovi proizvodi se koriste u velikom opsegu industrija, a kompanija zapošljava više od 38.000 radnika u 23 zemlje, od čega 4.000 u Evropi.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.