Otvoren prihvatni centar za migrante u Preševu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prihvatni centar za migrante u Preševu

U zgradi Duvanske industrije u Preševu danas je otvoren prihvatni centar za migrante u kome će oni po ubrzanoj proceduri dobijati dokumenta, hranu i medicinsku pomoć.

Kako navode iz Ministarstva za rad, u Centru je pored punktova za prihvat i pružanje pomoći migrantima, otvorena i potpuno adaptirana i klimatizovana posebna prostorija za majke sa decom.

Predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa kaže da će sada migranti koji prolaze kroz ovu opštinu imati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pristojne uslove.

U ovaj centar će dolaziti svi oni i neće ih više biti po ulicama, dvorištima, trotoarima i restoranima. Zahvalni smo svima koji su pomogli da do otvaranja dođe- kaže Mustafa.

U Ministarstvu navode da, prema najnovijim podacima Crvenog krsta u Preševu, svakodnevno u to mesto iz raznih zemalja pristiže između 800 i 1.000 migranata.

Najviše ih ima iz zemalja Bliskog istoka i severne Afrike, a poslednjih meseci, otkako se priliv migranata intenzivirao, stanovnici Preševa su im pomagali nudeći im kupatilo i osnovne stvari, kako bi im olakšali mukotrpno putovanje ka zemljama zapadne Evrope.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.