Otvoren konkurs za umetnike koji bi da izlažu u pirotskoj Galeriji

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2021, 10:00

Otvoren konkurs za umetnike koji bi da izlažu u pirotskoj Galeriji

Svi likovni i vizuelni umetnici koji bi da naredne godine njihove radove vide posetioci Galerije "Čedomir Krstić" u Pirotu, mogu do 20. avgusta da se prijave na konkurs za izložbe i druge umetničke projekte.

Konkurs je predviđen za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte, a istoričarima umetnosti za autorske projekte iz oblasti savremene umetnosti.

Uslov za konkurisanje je da umetnici u prethodnih 5 godina nisu izlagali u Pirotu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Oni koji žele da konkurišu treba da pošalju lične podatke (adresu, telefon i mejl), profesionalnu biografiju, koncept umetničkog projekta i tehnički opis (dimenzije radova, materijal, tehnički, materijalni i ljudski resurs) - kažu u Galeriji.

Šalju se i do 10 fotografija radova koji se predlažu za izložbu sa naznačenim dimenzijama, tehnikom i godinom nastajanja (u JPG formatu veličine do 2 mb) ili na CD-u.

Dostavljene prijave razmatraće Umetnički savet pirotske Galerije, a rezultati će biti objavljeni na njihovom sajtu.

Galerija obezbedjuje prigodan katalog, pozivnicu i plakat, a prevoz samo za izložbe prema odluci Umetničkog saveta. Prema Poslovniku o radu Galerije, nakon realizovane izložbe autor je u obavezi da galerijskom fondu ostavi jedno delo Ugovorom o poklonu - objašnjavaju u Galeriji.

Prijave treba poslati najkasnije do 20. avgusta na adresu Galerija "Čedomir Krstić", Srpskih vladara 77, 18300 Pirot, ili na mejl [email protected].

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.