Otvoren “Nauk nije bauk”

Izvor: JUGpress.com, 30.Mar.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren “Nauk nije bauk”

NIŠ

Na Elektronskom fakultetu u Nišu danas je počeo dvodnevni, jubillarni – 10.po redu, festival nauke „Nauk nije bauk“. Ovaj festival  organizuje niška gimnazija Svetozar Marković. Festivalski učesnici svim ljubiteljima nauke  predstavljaju, demonstriraju i promovišu svoja najnovija naučna saznanja i inovacije.  Za deceniju postojanja festival nauke „Nauk nije bauk“ postao je najveći u svojoj oblasti, promociji mladih talenata i nauke, i to ne samo u južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbiji, već u zemlji i regionu. Festival je za sve vreme trajanja  posetilo više od 140 000 posetilaca, a na njemu je učestvovalo oko 8 000 učesnika. Festival „Nauk nije bauk“ pruža svojim posetiocima mogućnost da u svet nauke zavire na potpuno drugačiji način, otkriva im interesantan način učenja i omogućava učestvovanje u interaktivnim postavkama, kao i druženje sa mnogim priznatim i poznatim naučnicima.

 Festival je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Darko Bulatović koji je ovom prilikom čestitao jubilej promocije nauke i znanja. On je naglasio da „Nauk nije bauk“ postaje brend grada Niša i da, rame uz rame, stoji sa prestižnim gradskim manifestacijama. Bulatović je istakao da je Niš ovih dana prestonica nauke i znanja kreativnih mladih ljudi. On je poručio da Grad Niš više nego ikada ulaže u mlade, u njihovo obrazovanje i napredak. „Grad počinje prvu fazu izgradnje naučno-tehnološkog parka i za nju izdvaja 50 miliona dinara. Nakon prve faze-Studentskog kreativnog centra, prostora u kome svi učenici, studenti i uopšte svi talentovani ljudi koji žele da se bave naukom, mogu da razmenjuju iskustva i ideje, očekuju nas još dve faze izgradnje. Nakon toga, iskreno verujem da će Niš imati sve potrebne uslove za razvoj nauke“, rekao je Bulatović.

“ Ovaj festival jeste baza za ono što grad zajedno sa državom  I sa naučno obrazovnim ustanovama  radi I što će raditi ubuduće ka ada su u pitanja ulaganja u nauku, u obrazovanje  I naučno istraživački rad “ rekao je Bulatović

“ Imamo najavljeno preko 7 hiljada gostiju iz regiona jugoistočne Srbije koje će doći da obiđu sajam Uglavnom su u pitanju škole” rekao je direktor škole Marjan Mišić.

Uporedo sa festivalom održan je I Dan otvornih vrata Elektronskog fakulteta.

“ I ove, kao I prošle godine je broj mesta isti 540., od čega će 480 biti na buđetu a 60 će biti samofinansirajućih.Imamo najavu da će vlada republke Srbije zahtevati čak I povećanje ovog broja mesta zbog razvoja IT sektora “ rekao je dekan Elektronsko fakulzeta Dragan Janković.

Festival će sa svim prezemtavcijama I izlagačima biti otvoren I sutra.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.