Otvara se istureno odeljenje Ekonomskog fakulteta

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2013, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se istureno odeljenje Ekonomskog fakulteta

PIROT – Lokalna samouprava sa niškim Ekonomskim fakultetom dogovorila je otvaranje isturenog odeljenja ovog fakulteta u ovom gradu.

Odeljenje će biti u prostorijama Sportske hale “Kej“. Istureno odeljenje počeće od septembra sa radom, a svi zainteresovani mogu da se u drugom upisnom roku prijave na fakultetu u Nišu, dok će oni koji se upišu kompletnu nastavu pratiti u Pirotu.

„Već dugo pokušavamo da otvorimo istureno odeljenje nekog renomiranog fakulteta u Pirotu. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Želeli smo da to bude državni fakultet. Na ovaj način ćemo studentima iz Pirota omogićiti da se školuju u svom gradu i da izbegnu troškove stanovanja i studiranja u Beogradu ili u Nišu. Pošto je prvi ispitni rok završen ove godine, Fakultet će moći da primi samo samofinansirajuće studente. Na Ekonomskom fakultetu slobodno je oko 250 mesta. Očekujemo da se iz Pirota upiše tridesetak brucoša“, kazao je pomoćnik predsednika opštine Pirot za privredu, zaštitu životne sredine i medjunarodnu saradnju Goran Stamenović.

Budući studenti moći će ove godine da se upišu na dva smera- menadžment preduzeća i menadžment u turizmu. Drugi upisni rok je 2. i 3. septembra.

„Pored studenata iz Pirota razgovarali smo i sa rukovodstvima opština Bela Palanka, Babušnica i Dimitrovgrad oko upisa studenata iz celog Okruga na prvu godinu studija Ekonomskog fakulteta, isturenog Odeljenja u Pirotu. Mislim da su oba smera atraktivna za ceo Okrug, dodao je Stamenović.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković kazao je da je otvaranje ovog Odeljenja dobra ideja za buduće studente iz celog Okruga

„Studiranje kod kuće će biti jefitinije što je veoma važno za sve one koji žele da studiraju. Mislim da će biti i studenata iz Bele Palanke. Podržavamo ovu ideju i maksimalno ćemo promovisati Odeljenje u Pirotu“, naveo je Miljković.

(kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Piroćanci dobijaju mali Ekonomski fakultet

Izvor: Mondo, 27.Avg.2013

Opština Pirot otvoriće u saradnji s niškim Ekonomskim fakultetom istureno odeljenje fakulteta, koje će u tom gradu..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.