Otišao da leči sinuse, otkrivena mu retka i galopirajuća bolset

Izvor: juGmedia, 29.Jun.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišao da leči sinuse, otkrivena mu retka i galopirajuća bolset

Početkom maja tridesetpetogodišnji Nenad Ristić iz Niša je otišao lekaru zbog upale sinusa. Međutim, na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena.

Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemioterapiju je započeta u Srbiji

Radi se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam, i koji se nakon prividnog izlečenja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Da bi se Nenad izlečio od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je presađivaje matičnih ćelija tj. lečenje u Nemačkoj“, navodi se na sajtu humanitarne organizacije Aleksandra Šapića „Budi human“.

Pored ovako teške Nenadove zdravstvene situacije, Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca prošle godine pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je prošle godine odstranjen veći deo tumora. Čeka je jos operacija gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje.

„Spašavanjem Nenadovog života, dajete snagu njegovoj supruzi Marini da nastavi lečenje, a osmomesečnoj bebi, da raste uz svoje roditelje. Budućnost ove mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija dobronamernih ljudi“, dodaje se na sajtu ove humanitarne organizacije.

Nenad je rođen u Vranju a već nekoliko godina živi i radi u Nišu kao asistent na Građevinsko – Arhitektonskom fakultetu.

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

SMS za lečenje niškog docenta

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2017, 08:48

Da bi se Nenad Ristić, docent niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, izlečio od retke vrste limfoma, neophodno mu je lečenje u Nemačkoj, što ne pokriva zdravsteni fond. Oni koji pošalju SMS poruku sadržine 328 na broj 3030, pomoći će Nenadu u najvažnijoj borbi života, poručuju iz...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.