Osvaja Kilimandžaro da bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje Vranjanki

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2023, 15:48

Osvaja Kilimandžaro da bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje Vranjanki

Akcija “Za naše tri” koja se odnosi na prikupljanje novca za tri Vranjanke koje se bore sa teškim bolestima, u poslednja dva meseca privukla je brojne pojedinice, ustanove, preduzeća i neka poznata imena srpskoj javnosti. Borbi za tri života sada se priključio i profesor fizičkog vaspitanja, fitnes menadžer i humanista Vranjanac Marko Nikolić koji živi i radi u Kuvajtu, a on će se početkom juna popeti na vrh Kilimandžara pod sloganom “Do vrha za naše tri”.

Nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je na humanitarnom koncertu Nikole Rokvića u porti Sabornog hrama u Vranju prikupljeno oko 3 miliona dinara za lečenje Nadice Stošić, Snežane Stanković i Adrijane Simeonove.

To je bila samo još jedna u nizu akcija za prikupljanje novca, nakon uličnih sajmova knjiga, modnih bazara, a akciji su se odazvala i neka poznata imena poput FK Crvena zvezda i FK Partizan, Željko Rebrača, Marko Šelić Marčelo, fudbaler Nemanja Matić, karikaturista Marko Somborac i mnogi drugi.

Sa željom da pokrene ljude kako bi se što pre prikupio novac, Marko Nikolić planira da se početkom juna popne na vrh Afrike, a da novac od sponzora koji se budu javili preusmeri na njihovo lečenje.

Početkom juna planiram da se popnem na vrh Kilimandžara 5.895 metara. Pokrenuo sam projekat pod nazivom: Do vrha za naše tri. Cij je da sakupimo novac za lečenje Nadice, Adrijane i Snežane. Ceo projekat ću finansirati sam. Sponzore nemam. U slučaju da se neki sponzor bude javio sav novac od sponzora biće direktno usmeren na njihovo lečenje. Ono što je najbitnije je da svi zajedno uspemo i sakupimo potreban novac. Idemo do vrha svi zajedno za naše tri - napisao je Nikolić na svom Fejsbuku.

U međuvremenu, apeluje na svoje pratioce da pošalju po jedan SMS za lečenje Vranjanki.

Podsetimo, 35-godišnjoj Nadici Stošić novac je potreban za lečenje multiple-skleroze na klinici u Moskvi, a 49-godišnjoj Snežani Stanković je neophodna transplatacija bubrega, dok se 36-godišnja Adrijana Simeonova bori sa zloćudnim tumorom kičmenog stuba, koji je zahvatio i rebra, a kao posledicu bolesti ima paraplegiju.

Sve one našle su se u bazi Humanitarne fondacije “Budi human”, a iza organizacije svih ostalih humanitarnih akcija za njihovo lečenje stao je Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i neformalna grupa “Ženski solidarni front”.

Nadici možete pomoći i tako što ćete poslati SMS sadržine 1436 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001614786-65.

Da biste pomogli Snežani potrebno je poslati 1447 na 3030 ili uplatiti novac na račun 160-6000001614904-02.

Za pomoć Adrijani možete poslati 1448 na 3030 ili uplatom na račun 160-6000001614910-81.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.