Izvor: JUGpress.com, 07.Jun.2020, 09:41

Osobe sa invaliditetom pre i posle vanrednog stanja

NIŠ

U niškom parku Čair  u organizacija Iz kruga Niš je organizovana je radionica „Osobe sa invaliditetom pre i posle vanrednog stanja“. Na radionici je učestvovalo 20 osoba sa invaliditetom koje su razmenile svoja iskustva o životu u vanrednim okolnostima. Radionicu je vodila psihološkinja Marija Milanović, koja je i sama osoba sa invaliditetom.

                                 „Razmenili smo iskustva koja se odnose na način na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje smo svakodnevno funkcionisali u uslovima vanrednog stanja, koliko je to bilo drugačije i izazovnije za nas kao osobe sa invaliditetom. Razgovarali smo i o emocijama koje su pratile period samoizolacije i izolacije, kao i o rešenjima koja smo iznalazili kako bi naš život nastavio da se odvija na što uobičajeniji način”, kaže Marija Milanović.

                                Jasmina Barać Perović, predsednica organizacije Iz kruga Niš, napomenula je da se za vreme vanrednog stanja život za mnoge osobe sa invaliditetom nije mnogo promenio kada je reč o izlasku van kuće, jer većina ovih osoba zbog različitih barijera i u redovnim uslovima izlaze ređe iz svojih domova u odnosu na ljude bez invaliditeta.

                                „Ovo je još jedna prilika za poziv društvu da se osobe sa invaliditetom u većoj meri uključe u društvene aktivnosti“. Ona je istakla ulogu koje su organizacije osoba sa invaliditetom imale u reševanju mnogobrojnih problema sa kojima su se tokom vanrednog stanja susrele osobe sa invaliditetom čime je još jednom pokazana istinitost rečenice: „Ništa o nama bez nas”, dodaje Barać Perović.

                                Radionica je održana u okviru programa podrške Trag fondacije „Aktivne zajednice – Solidarni odgovor na Covid 19“. Putem ovog programa podržan je i rad telefona za psihosocijalnu podršku osobama sa invaliditetom koji je aktivan svakog radnog dana od 10 do 14 časova. Broj za psihološku podršku je: 063-1055100.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.