Osnovni problem tekstilaca nedostatak stručnih kadrova

Izvor: juGmedia, 05.Sep.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovni problem tekstilaca nedostatak stručnih kadrova

Osnovni problemi u industriji tekstila odeće, kože i obuće na području Pirotskog okruga su nedostatak stručnih kadrova i poslovnog prostora, istaknuto je na osnivačkoj sednici Odbora Udruženja za industriju tekstila, kože, odeće i obuće Ugovorne okružne Privredne komore Pirot.

Takođe, pronalaženje partnera iz zemlje i inostranstva i nedovoljna iskorišćenost podsticajnih sredstava iz različitih fondova zbog slabih kapaciteta privrednih subjekata za projektno finansiranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uočeni su ko ključni problemi u razvoju tekstilne idustrije.

Na današnjoj sednioci održanoj u prostorijama Komore usvojen izabran je devetočlani Odbor udruženja, koji čine predstavnici kompanija sa područja okruga.

Za predsednicu Odbora izabrana je Violeta Jovanović Gošić, vlasnica firme Vibo, za zamenika predsednika Goran Antić iz preduzeća Fibo a prva preporuka Odbora odnosi se na organizovanje obuka i edukacija za unapređenje kvalifikacija radne snage u tekstilnoj industriji. 

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.