Osnovci u Pirotu po grupama i sa časovima od 30 minuta, srednjoškolci na onlajn nastavi

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2021, 15:39

Osnovci u Pirotu po grupama i sa časovima od 30 minuta, srednjoškolci na onlajn nastavi

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, škole u Pirotu će od ponedeljka, 20. septembra, promeniti model nastave, pa će se odeljenja osnovnih škola deliti na 2 grupe sa časovima od 30 minuta, dok će srednjoškolci u potpunosti preći na onlajn nastavu. Od početka godine, prema podacima Saveta za zdravlje, 41 učenik pirotskih škola je zaražen virusom korona.

Aktuelna epidemiološka situacija u Pirotu razmatrana je na sednici Saveta za zdravlje grada Pirota, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << saopštavaju, nekoliko dana unazad se beleži nagli porast broja laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom odraslih, ali i dece.

Od 1. septembra na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je 88 učenika pozitivnih na korona virus i to 60 učenika srednjih i 28 učenika osnovnih škola. U Pirotu je kod 11 učenika osnovnih i 30 učenika srednjih škola laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa u tom vremenskom intervalu.

ZZJZ Pirot je 14. septembra dostavio Štabu za vanredne situacije grada Pirota mišljenje o kategoriji epidemiološke situacije. Na osnovu ovog mišljenja, obuhvata stanovništva imunizacijom i mogućnosti primene mera prevencije u školama, Štab za vanredne situacije predlaže na nedeljnom nivou Školskoj upravi i Timu za škole, promenu modela nastave u osnovnim i srednjim školama. Tim za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, svakog četvrtka u nedelji donosi odluku o modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada i ovu odluku petkom do 12 sati, prosleđuje školama i lokalnoj samoupravi - kažu u Savetu.

Od 3 modela - redovne nastave u školi, mešovite i nastave na daljinu, školama se predlaže mešoviti model, gde će osnovci ići redovno u školu, ali sa odeljenjima podeljenim u 2 grupe i sa časovima od 30 minuta, dok će srednjoškolci nastavu slušati onlajn.

Savet za zdravlje i Štab za vanredne situacije grada Pirota , apeluju ponovo na građane koji do sada nisu primili ni jednu dozu vakcine, da što pre otpočnu proces vakcinacije. Ne postoji druga alternativa u borbi sa epidemijom kovid 19. Da je obuhvat vakcinacijom preko 70%, intenzitet prenosa virusa bi bio mnogo manji, bilo bi manje bolesnih, a učenici bi pohađali redovnu nastavu u školama - objašnjavaju.

U Opštoj bolnici Pirot na bolničkom lečenju trenutno je 14 pacijenata sa težom kliničkom slikom, većina hospitalizovanih je nevakcinisana, a povećao se broj pregleda u kovid ambulantama za odrasle i decu.

Podsetimo, sve osnovne i srednje škole u Pirotskom okrugu na početku godine bile su u zelenoj su zoni, a gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je najavio da će se epidemiološka situacija pratiti i na osnovu nje će se donositi eventualne nove mere.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Čačku 48 odeljenja u srednjim i osnovnim školama na onlajn nastavi

Izvor: Danas, 16.Sep.2021

Učenici 48 odeljenja osnovnih i srednjih škola u Čačku nastavu pohađaju onlajn zbog nepovoljne epidemiološke situacije, rečeno je danas agenciji Beta u čačanskom Sindikatu obrazovanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.