Osnovci iz Popovca učili o sovama koje žive u dvorištu njihove škole

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2024, 10:30

Osnovci iz Popovca učili o sovama koje žive u dvorištu njihove škole

Uoči Svetskog dana divljih vrsta koji se obeležava danas, učenici osnovne škole “Milan Rakić” u Popovcu učili su o sovama koje godinama nastanjuju dvorište njihove škole - “Malim ušarama”.

Radionica za đake; foto: "Pokret za moderni Niš" Pokret za moderni Niš i Udruženje Zoo planet posetili su osnovce u Popovcu i sa njima razgovarali o ugroženoj divljoj vrsti ptica koja je zaštićena domaćim i međunarodnim dokumentima.

Desetak primeraka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << “Male ušare”, koje pripadaju porodici sova, našle dugi niz godina svoje stanište na drveću u dvorištu škole u selu. Imali radionicu u cilju podizanju ekološke svesti među učenicima osnovnih škola počev od najranijeg uzrasta, učenju o značaju očuvanja biljnog i životinjskog sveta kao i promociji ekoloških navika uz upoznavanje osnova programiranja - navode iz Pokreta za moderni Niš.

Svetski dan divljih vrsta obeležava se 3. marta; foto: "Pokret za moderni Niš" Predstavnici Zoo planeta pričali su osnocima o sovama, njihovom značaju za zajednicu, kao i koliko su ugrožene i na koji način oni mogu da im pomognu.

Radionica je održana 1. marta, a Pokret za moderni Niš je đacima podelio nagrade i predao školi kolaž “Sova” koji je od ekoloških materijala radila slikarka iz Niša Katarina Radić.

Svetski dan divljih vrsta se odlukom Generalne skupštine UN obeležava od 2013. godine širom sveta svakog 3. marta, ukazujući na štetne aktivnosti koje mogu biti pretnja za opstanak divljih vrsta u prirodi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.