Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023, 09:19

Osmaci danas mogu da odahnu, objavljeni su rezultati rasporeda po školama             

 NIŠ

 Dan „D“ za učenike osmog razreda osnovnih škola je osvanuo a već u ranim jutarnjim satima oni su danas mogli da vide da li će školovanje nastaviti u željenoj školi. Ministarstvo prosvete prema već usvojenom kalendaru upisa do 8 sati je objavilo rezultate upisa. U koje će srednje škole onovci sesti 1.septembra odlučili su njihovi bodovi koje su zaslužili uspehom u osnovnoj školi i bodovi koje su osvojili na završnom ispitu. Na raspolaganju im je bilo 20 rubrika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u listi želja koju su popunili vođeni svojim interesovanjima ali i znanjem koje su pokazali do sada.

                          Rezultat sa završnog ispita je ove godine proglašen nešto slabijim nego prošle godine, ali je potvrđeno i da su osnovci najviše poena osvojili na testu izabranog predmeta. Takođe, stoji i to da najviše mesta ima u gimnazijama, ali i da najveće interesovanje vlada za ove i neke od stručnih škola, poput, recimo, medicnske škole ili, pak, elektrotehničke.

                     Da li će se njena želja ostvariti zanće već danas kao i ostali osmaci iz njene generacije.

                      Oni osmaci koji nisu uspeli da se upišu  danas mogu da vide i u kojim školama je ostalo slobodnih mesta za drugi upisni krug. Oni danas popunjavaju i nove liste želja u koje mogu da unesu samo one škole i obrazovne profile koji su nepopunjeni. Liste želja se popunjavju do 15 sati. Objavljivanje konačnog raporeda učenika po srednjim školama u drugom krugu biće objavljen sutra, 4. jula do 24 sati. Dan kasnije, 5. jula biće objavljena slobodn mesta u srednjim školama nakon drugog upisnog kruga.

                     Prijave za upis u srednje škole podnose od danas do 7.jula.

                     Učenici koji nisu polagali završni ispit u junu iz opravdanog razloga mogu to da učine 16, 17. i 18. avgusta. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.