Izvor: JUGpress.com, 14.Maj.2023, 16:10

Osamnaestogodišnja Nišlijka se takmiči za zaštitu životne sredine

NIŠ

Učenica je srednje Ekonomske škole u Nišu, završni razred, veoma je ambiciozna i emotivna osoba, spremna za nove izazove koje život nudi. Učesnica je modne revije u Nišu sa iskustvom u modelingu. To je osamnaestogodišnja Mila Janković, jedna od kandidatkinja za laskavu titulu Miss Environment Serbia koji se prvi put organizuje u Srbiji. Ukoliko stigne do cilje i ponese lentu pobednice postaće mis zaštite životne sredine. Za laskavo zvanje boriće se u konkurenciji još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 20 kandidatkinja. Misija manifestacije je da osnaži žene kroz liderstvo, društveno korisne aktivnosti, edukaciji o zaštiti životne sredine i promociju eko turizma.

                               Mili Jovanović je ovo prvo, u neku ruku, zvanično takmičenje jer zbog godina, bila je maloletna nije mogla da se takmiči na izborima za mis budući da su to morali da isprate i njeni toditelji, a oni nisu imali dovoljno slobodnog vremena za to. Sada se situacija u tom pogledu promenila.

                            „ Nisam još uvek učestvovala na takmičenjima. Ovo je prvo takmičenje ovog tipa.Dobijala sam pozive za neka tekmičenja, ali kao što sam već rekla zbog godina nisam mogla. Moje prvo pojavljivanje u javnosti je bilo na humanitarnoj reviji u Nisu – Let's run away koja je bila organizovana od strane Niskih dizajnera“, kažele Mila i dodaje da se modelingom bavi oko godinu dana.

                               Kao što je već sebe opisala spremna je za nove izazove, a pred jednim od njih se upravo nalazi.

                               „ Takmičenje Miss Environment Serbia  jeste izazov za mene. Takmičenje se prvi put organizuje u Srbiji, u Novom Sadu. Takmičeću se sa 20 devojaka iz cele Srbije, ali je zanimljiv podatak je su čak četiri od njih iz Niša. Volela bih da pobedim jer se nakon toga iazazov nastavlja. Najbolja od nas odlazi za Indiju na 12 dana, od 1. do 12. juna“, kaže  Mila.

                                 Ima i jasnu poruku koju upućuje mladim devojkama.

                                „Verujte u sebe i radite na sebi, jer prirodna lepota i pozitivan duh je nešto što ne može niko da vam oduzme“.

                                 I pored toga što svaka od ovih devojaka duboko u sebi priželjkuje titulu Miss   Environment Serbia , Milina očekivanja su i više od toga.

                               „Od ovog takmičenja očekujem dobro druženje, upoznavanje novih ljudi i njihove kulture i sklapanje lepih prijateljstava“, dodaje ova mlada Nišlijka.

                               Organizacija Miss Environment International sa sedištem u Indiji, pokrenuta je 2019. godine. Zagovara izbor da se zaštite i neguju društveni elementi naše planete kako bi se uravnotežio ekosistem. (kraj) VP/ LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.