Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2023, 17:50

Osam prvih nagrada za niške studente Fakulteta umetnosti

NIŠ

 Na četiri Internacionalna festivala za harmoniku u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, studenti harmonike Fakulteta umetnosti Univerziteta  u Nišu osvojili su 8 prvih nagrada i dva laureata.

       Drago Garić, student master studija u klasi profesora  Nikole Pekovića pobedio je na 13. Internacionalnom festivalu harmonike Akordeon Art plus u Sarajevu, održanom od 30. maja do 2. juna. Drago je proglašen laureatom u studentskoj kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u konkurenciji od 30 takmičara. Pored zvanja laureata u Sarajevu, osvojio je i prvu nagradu na 8. Internacionalnom festivalu harmonike Eufonija  u Novom Sadu.

      Veljko Milojković, student master studija u klasi profesora mr Miljana Bjeletića pobedio je na 13. Međunarodnom muzičkom festivalu Harmonika fest harmonike u Tivtu, održanom od 25. do 27. maja. Proglašen je laureatom u studentskoj kategoriji. Veljko je osvojio i prve nagrade na internacionalnim festivalima, 13. Akordeon Art plus  u Sarajevu i 8. Festivalu Eufonija u Novom Sadu.

      Marija Ratkov, student osnovnih akademskih studija u klasi profesora Nikole Pekovića osvojila je tri prve nagrade na internacionalnim festivalima harmonike,  13. Akordeon Art plus u Sarajevu , 46. Međunarodni susret harmonikaša u Puli  i 8. Festivalu Eufonija u Novom Sadu

      Stefan Dimitrijević, student osnovnih akademskih studija u klasi profesora mr Miljana Bjeletića osvojio je prvu nagradu na Internacionalnom festivalu harmonike Akordeon Art plus u Sarajevu.

       Nagrade koje su osvojili studenti harmonike iz Niša samo su još jedan dokaz sa koliko posvećenosti profesori ovog fakulteta rade sa svojim studentima, a broj takmičara koji se pojavio na takmičenjima dokaz je da se maldi polako vraćaju harmonici kao instrumentu koji zauzima posebno mesto u svetu muzike.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.